Vine fra Mimosa
Efter ca. 200 km kørsel østpå fra Cape Town rammer man Robertson dalen. Derfra kører man over en bjergkæde med et lille pas og så er man i Montagu byen. En oase med varme kilder og al slags tropiske frugter. Her i Montagu på Church Street finder vi Mimosa Lodge … et lille refugium, som også rummer en prisbelønnet restaurant, der er kendt for sit fremragende køkken … men som altså også laver vin.
Det lille hotel, restaurant og vineri drives af ejeren, den schweiziske chefkok Bernhard Hess, som tidligere har ejet flere toprestauranter. Det er en sand lille oase, der ligger smukt i dalen omgivet af bjerge i Robertson vindistriktet, som er en del af Breede River Valley vinområdet.
Den vinøse del af forretningen drives i samarbejde med vinmageren Lourens van der Westhuizen. Og de laver sammen en række vine under sloganet; forførelse for tungen og solskin for sjælen … men i meget lille antal på 35.000 flasker årligt, hvoraf rigtigt mange selvfølgelig serveres på restauranten.
De er begge overbeviste om, at deres små unikke vinmarker i Robertson dalen giver den perfekte terroir og basis for at producere perfekte vine. Nogle af vinmarkerne er såkaldte bush-wines, hvor vinplanterne ikke er bundet op ved hjælp af pæle, tråde og wires.
Mængderne er små fra Mimosa Wines, og en stor del af den årlige produktion serveres på restauranten i Montagu. Eksporten til Lesedi Wines i Danmark er derfor unik - ejeren Bernhard Hess besøger os da også her i Aarhus!