Pinot Noir fra Sydafrika, Lismore
Lismore Pinot Noir 2017
Pinot Noir fra Sydafrika, Lismore
Lismore Pinot Noir 2017

Lismore Pinot Noir 2017

Pinot Noir
På lager
330,00 kr.
Inkl. moms

Pinot Noir Lismore Estate Vineyards,

Eneståeende Pinot Noir/ 94P

10 måneder på egefade, heraf 25% ny eg. Alcohol 13,5%.

Vinmarkerne ligger meget sydligt i Sydafrika og kendt som nogle af de køligste vinmarker i landet. Vinmarkerne har derfor en ekstra lang modningssæson, og det er i dette område de største Pinot Noir vine fra Sydafrika produceres.

"Lismore Pinot Noir 2017 Cape South Coast, South Africa
Sweetly aromatic with floral red cherries and some sappy green hints. The palate is vivid with some pepper and lime hints and nice structure. It’s pretty and seductive but there’s also some savoury seriousness. Supple and intense with a nice silky texture contrasting with the grippy, spicy savoury character. 94/100", Neal Martin 2018.

Andre internationale awards:

  • 92 Points - Tim Atkin
  • 93 Points - Christian Eedes
 

Lismore Pinot Noir awards:

-        17.5 Jancis Robinson (2017 vintage)

-        92 Points, Tim Atkin MW (2017 vintage)

-        94 Points, Jamie Goode (2017 vintage)

-        93 points, Greg Sherwood, MW (2017 vintage)

-        93 Points, Christian Eedes, WineMag.co.za (2017 vintage)

Denne Pinot Noir er silkeagtig og med mange lag i smagen. Kompleks duft domineret af  knuste rosenblade, vild jasmin og friske franske urter. I munden masser af tranebær, hindbær og med en lang salig finish. Lige nu for årgang 2017 anbefaldes en dekantering. Lagring i mindst 10 år.

Årgang2017 vintage oplevede varmt, tørt vejr i hele vinteren, som hjalp med at reducere sygdomstrykket. Men de køligere nætter bidrog til at forlængemodningstiden og opretholde en god balance. Vinmarkerne var sunde og producerede enestående udbytter af koncentrerede bær. Vinstokkene er alle Burgundy-klon 115.

Vinmarkerne ligger meget sydligt i Sydafrika og kendt som nogle af de køligste vinmarkerne i landet. Vinmarkerne har derfor en ekstra lang modningssæson og det er i dette område de største Pinot Noir vine fra Sydafrika produceres. Et såkaldt maritimt mikromiljø. 

Lismore Estate Vineyards ligger langt væk fra alt ! Positivt ment. Nærmeste by er landsbyen Greyton og gården ligger ca. 150 km syd, sydøst for Stellenbosch. Små parceller i et køligt klima giver topvine. Samantha o'Keefe er ejer og winemaker og hendes vine har allerede nået de højeste karakterer. Hendes vine har Europæisk karakter - cool climate i stilen.

Lismore Estate Vineyards drives af Samantha O’Keefe, som stammer fra USA. Samantha voksede op i Californien i USA, blev uddannet på Berkeley og arbejdede indenfor TV, da hun i 2000 rejste til Sydafrika og blev forelsket i landet og en 300 hektar stor ranch ved Riviersonderend bjergkæden i en søgen efter et enklere liv. En lidenskabelig og ambitiøs vision for vinproduktion kombineret med vinstokke plantet i cirka 300 meter højde, som køles af vinter sne og næret af den afrikanske sommersol, så produceres der klassiske, ”cool climate” vine, som er rige, komplekse og kærligt håndlavede.

Hun købte gården, som havde huset en bedrift med malkekvæg, byggede sit eget hus, omdannende staldene til et vineri og startede med at plante vinstokke.

Samlet har Samantha O’Keefe i dag tilplantet 30 hektar skifer og lerholdige vinmarker med Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Syrah, Roussanne og Marsanne … som hun i øvrigt deler med en flok bavianer og en leopard.

Og siden har hun arbejdsomt og dygtigt øget kvaliteten af vinene, hvilket blev belønnet ved, at hendes Syrah fra 2014 kom på Robert Parkers eftertragtede liste Top 50 Picks of 2015. Derudover opnår hendes vine i dag generelt gode anmeldelser.

En af årsagerne til Lismore Estate Vineyards’ succes skyldes, at vingården ligger både højt og koldt. Faktisk er Samantha den eneste vinproducent i Greyton området og klimaet betyder, at druerne tager længere tid om at modne.

 

No reviews

Kunder, der købte denne vare, købte også

Product added to wishlist
Product added to compare.

Vi anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse på hjemmesiden.