LISMORE Shiraz Estate Reserve 2016
LISMORE Shiraz Estate Reserve 2016
LISMORE Shiraz Estate Reserve 2016
LISMORE Shiraz Estate Reserve 2016

Lismore , Syrah, 2016

Sidste elementer på lager
330,00 kr.
Inkl. moms

95 Points, WINES OF THE YEAR 2017, Tim Atkin MW, (2016 vintage)

94 Points, Christian Eedes, Winemag (2016 vintage)

Stor og moden syrah fra Lismore Estate Vineyards. Årgang 2016 er særdeles vellykket og kan nu drikkes - og med stadig med et super godt lagringspotentiale.

12 måneder på egefade – heraf 15% ny fransk eg.

Cremet og smuk koncentreret med dejlig finesse og elegance.

Solbær, brombær og kirsebær. Hvid peber og noter af knuste violer. For at opleve det bedste resultat af denne vin kan den med fordel først dekanteres.

Mens 2016 var det tredje år med tørke for de fleste vinregioner i Sydafrika, så fik Greyton området faktisk tilstrækkelig nedbør til at producere en høst med gennemsnitlige udbytter og en kvalitet over gennemsnittet. Greyton regionen oplevede en lang modningssæson, hvilket resulterede i druer på topniveau.

 

Lismore Syrah awards:                                                                              

-        95 Points, WINES OF THE YEAR 2017, Tim Atkin MW, (2016 vintage)

-        93 Points, Neal Martin, Vinous

-        17/20 Jancis Robinson MW (2016 vintage)

-        94 Points, Christian Eedes, Winemag (2016 vintage)

-        93 Points, Jamie Goode (2016 vintage)

Lismore Estate Vineyards ligger langt væk fra alt ! Positivt ment. Nærmeste by er landsbyen Greyton og gården ligger ca. 150 km syd, sydøst for Stellenbosch. Små parceller i et køligt klima giver topvine. Samantha o'Keefe er ejer og winemaker og hendes vine har allerede nået de højeste karakterer. Hendes vine har Europæisk karakter - cool climate i stilen.

Lismore Estate Vineyards drives af Samantha O’Keefe, som stammer fra USA. Samantha voksede op i Californien i USA, blev uddannet på Berkeley og arbejdede indenfor TV, da hun i 2000 rejste til Sydafrika og blev forelsket i landet og en 300 hektar stor ranch ved Riviersonderend bjergkæden i en søgen efter et enklere liv. En lidenskabelig og ambitiøs vision for vinproduktion kombineret med vinstokke plantet i cirka 300 meter højde, som køles af vinter sne og næret af den afrikanske sommersol, så produceres der klassiske, ”cool climate” vine, som er rige, komplekse og kærligt håndlavede.

Hun købte gården, som havde huset en bedrift med malkekvæg, byggede sit eget hus, omdannende staldene til et vineri og startede med at plante vinstokke.

Samlet har Samantha O’Keefe i dag tilplantet 30 hektar skifer og lerholdige vinmarker med Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Syrah, Roussanne og Marsanne … som hun i øvrigt deler med en flok bavianer og en leopard.

Og siden har hun arbejdsomt og dygtigt øget kvaliteten af vinene, hvilket blev belønnet ved, at hendes Syrah fra 2014 kom på Robert Parkers eftertragtede liste Top 50 Picks of 2015. Derudover opnår hendes vine i dag generelt gode anmeldelser.

En af årsagerne til Lismore Estate Vineyards’ succes skyldes, at vingården ligger både højt og koldt. Faktisk er Samantha den eneste vinproducent i Greyton området og klimaet betyder, at druerne tager længere tid om at modne.

 

No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Vi anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse på hjemmesiden.