LISMORE Chardonnay Estate Reserve 2017
LISMORE Chardonnay Estate Reserve 2017
LISMORE Chardonnay Estate Reserve 2017
LISMORE Chardonnay Estate Reserve 2017
LISMORE Chardonnay Estate Reserve 2017
LISMORE Chardonnay Estate Reserve 2017

Lismore Chardonnay Estate Reserve 2017

Ikke på lager
345,00 kr.
Inkl. moms

94P i Jyllands-Posten febr 2020:

"Knivskarp hvid i fuld krigsmaling. Frugten intens og ren som sne. Smagen salt og drivende saftig; den eksploderer i munden med kontrolleret tropisk frugt; umoden ananas, mandarinskal, orangeblomst og pomelo, brioche og vanilje. Flot længde, stor harmoni, raffineret bitterhed og udpræget salte noter i eftersmagen. Stor oplevelse"

Jyllands-Posten: klik

"Corton-Charlemagne-like finish. 95 Point", Neal Martin 2019

Årgang'17: 1000 ks á 6 fl.

11 mdr. på egefade, heraf 40% nye fade. Malolaktisk gæring (20%), der fastholder den oprindelige frugt og en god balance. Intens med citrus aromaer og klassisk blød frugt med lag af honning og vanilje noter. Koncentreret og raffineret, med en langvarig citrusfinish.

Houlberg: "Og sikke en vin, op af glasset vælter det med masser af velduft, nærmest eksplosivt. Det er en fed, olieret aroma med masser af eg, symaskineolie, gule blomster, vanilje,  og samtidig med en særdeles frisk, syrlig og pågående kant.

Vinblogger Houlberg nov 2019: "Og sikke en vin … op af glasset vælter det med masser af velduft, nærmest eksplosivt. Det er en fed, olieret aroma med masser af eg, symaskineolie, gule blomster, vanilje,  og samtidig med en særdeles frisk, syrlig og pågående kant. Det er et kærligt møde med fylde og syre, yin og yang med en moden kærlighed, berusende og jeg er sgu lidt oppe at køre."

Neal Martin: "95 POINTS. This has wonderful acidity and great build in the mouth toward a very impressive, almost Corton-Charlemagne-like finish. This will be outstanding once it reaches the peak of maturity".

Lismore Estate Reserve Chardonnay awards:

-        95 Points, Neal Martin, Vinous (2017 vintage)

-        94 Points, Tim Atkin MW (2017 vintage)

-        17.5, Jancis Robinson (2017 vintage)

Lismore Estate Vineyards ligger langt væk fra alt ! Positivt ment. Nærmeste by er landsbyen Greyton og gården ligger ca. 150 km syd, sydøst for Stellenbosch. Små parceller i et køligt klima giver topvine. Samantha o'Keefe er ejer og winemaker og hendes vine har allerede nået de højeste karakterer. Hendes vine har Europæisk karakter - cool climate i stilen.

Lismore Estate Vineyards drives af Samantha O’Keefe, som stammer fra USA. Samantha voksede op i Californien i USA, blev uddannet på Berkeley og arbejdede indenfor TV, da hun i 2000 rejste til Sydafrika og blev forelsket i landet og en 300 hektar stor ranch ved Riviersonderend bjergkæden i en søgen efter et enklere liv. En lidenskabelig og ambitiøs vision for vinproduktion kombineret med vinstokke plantet i cirka 300 meter højde, som køles af vinter sne og næret af den afrikanske sommersol, så produceres der klassiske, ”cool climate” vine, som er rige, komplekse og kærligt håndlavede.

Hun købte gården, som havde huset en bedrift med malkekvæg, byggede sit eget hus, omdannende staldene til et vineri og startede med at plante vinstokke.

Samlet har Samantha O’Keefe i dag tilplantet 30 hektar skifer og lerholdige vinmarker med Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Syrah, Roussanne og Marsanne … som hun i øvrigt deler med en flok bavianer og en leopard.

Og siden har hun arbejdsomt og dygtigt øget kvaliteten af vinene, hvilket blev belønnet ved, at hendes Syrah fra 2014 kom på Robert Parkers eftertragtede liste Top 50 Picks of 2015. Derudover opnår hendes vine i dag generelt gode anmeldelser.

En af årsagerne til Lismore Estate Vineyards’ succes skyldes, at vingården ligger både højt og koldt. Faktisk er Samantha den eneste vinproducent i Greyton området og klimaet betyder, at druerne tager længere tid om at modne.

 

No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Vi anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse på hjemmesiden.