Liste over varer efter mærke Lismore

Lismore Estate Vineyards, Greyton, Cape South West, Sydafrika

Lismore Estate Vineyards ligger langt væk fra alt ! Positivt ment.

Nærmeste by er landsbyen Greyton og gården ligger ca. 150 km syd, sydøst for Stellenbosch.

Små parceller i et køligt klima giver topvine.

Samantha o'Keefe er ejer og winemaker og hendes vine har allerede nået de højeste karakterer. Hendes vine har Europæisk karakter - cool climate i stilen. Samantha O’Keefe voksede op i Californien i USA, blev uddannet på Berkeley og arbejdede indenfor TV, da hun i 2000 rejste til Sydafrika og blev forelsket i landet og en 300 hektar stor ranch ved Riviersonderend bjergkæden i en søgen efter et enklere liv.

Hun købte gården, som indtil da havde haft en bedrift med malkekvæg. Hun byggede sit eget hus, omdannende staldene til et vineri og startede med at plante vinstokke.
Samlet har Samantha O’Keefe i dag tilplantet 30 hektar skifer og lerholdige vinmarker med Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Syrah, Roussanne og Marsanne … som hun i øvrigt deler med en flok bavianer og en leopard. Efter bruddet med manden, så stod Samantha alene tilbage med sine to sønner i det nye land. Alligevel var hun fast besluttet på at lykkes og fik sendt sin første årgang på markedet i 2006.

Siden har hun arbejdsomt og dygtigt øget kvaliteten af vinene, hvilket blev belønnet ved, at hendes Syrah fra 2014 kom på Robert Parkers eftertragtede liste Top 50 Picks of 2015. Derudover opnår hendes vine i dag generelt top  anmeldelser.

I december 2018 hærgede en voldsom brand området omkring Greyton og alle bygninger brændte ned. Med venners hjælp blev bygninger og produktionsanlæg genetableret indenfor 1½ år. 

Én af årsagerne til Lismore Estate Vineyards’ succes skyldes, at vingården ligger både højt og koldt. Faktisk er Samantha den eneste vinproducent i Greyton området og klimaet betyder, at druerne tager længere tid om at modne.

I vinterperioden er der lupiner mellem vinstokkene på Lismore markerne. Denne vinterafgrøde binder kvælstof til jorden - og dermed erstatning for kunstgødning.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Vi anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse på hjemmesiden.